Welkom/Bine ati venit!

Mijn naam is Catalin Iovu,

Ik ben de pizzaiolo ook wel pizza-chef bij Artizan Pizza, mijn eigen keuken op wielen. Op deze pagina vertel ik jou een klein stukje over mijzelf, zodat jij een idee krijgt hoe Artizan Pizza is ontstaan.

Boekarest, de hoofdstad van Roemenië. Het was 1987 toen ik daar als jongste van drie oudere broers ben geboren. Rond mijn 18e hield ik mij voornamelijk met auto’s bezig, hier en daar sleutelde ik graag wat bij én hielp ik één van mijn broers in zijn onderdelen-winkel. Een eigen wasstraat en garage was ook wel iets wat mij ambieerde. Totdat ik rond mijn 22e als extra bijbaantje ging werken als bezorger bij een pizzeria in de drukke hoofdstad. Na een tijdje bezorger geweest te zijn, werd mij de mogelijkheid aangeboden om door te groeien binnen het restaurant. En groeide ik door tot het ‘hulpje’ van de chef. Op die manier begon langzaam mijn ervaring en affiniteit met het bakken van Pizza. Boekarest is rijk aan veel verschillende pizzeria’s waardoor ik van verschillende technieken heb geproefd.

In 2014 ben ik gaan werken in Engeland en sinds 2017 ben ik woonachtig in Nederland. Enschede om precies te zijn. Door de jaren heen heb ik zoveel inspiratie gehad en door verschillende werkplekken kunnen ‘ruiken’ aan het ondernemerschap. Ondanks dat ik begonnen ben met het sleutelen aan auto’s. Is mij de gedachte om een eigen restaurant te beginnen, toen ik als 22 jarige voor het eerst mijn voet zette in die tak van de business, geen enkel moment uit mijn hoofd verdwenen.

Doordat de meest bekende pizza’s die geserveerd worden voornamelijk de Roomse pizza’s zijn. Ben ik mij gaan oriënteren daar waar de pizza’s oorspronkelijk vandaan komen: Napoli. Zo ben ik op een gegeven moment zelf begonnen met een klein pakje bloem, om het Napolitaanse pizzadeeg onder de knie te krijgen in mijn vrije tijd. Pizza is namelijk niet zomaar een mengsel van bloem, gist, zout en water. De Napolitaanse pizza in het bijzonder is een stukje kunst op zichzelf. Naast het specifieke bloem en de temperatuur van het water zijn de bewegingen en de rust die het deeg nodig heeft om te rijzen, een paar kleine dingen om op te noemen waar het verschil groots is. Aandacht, geduld en liefde, en dat proef je!

Zo ben ik in de zomer van 2021 na de aanschaf van een bruine houten aanhangwagen, gaan klussen. Van het uitzoeken van brandveilige isolatie tot hittebestendige panelen, zelf elektriciteit aansluiten en het sparen voor en bestellen van apparatuur. Ik heb aardig wat uren geïnvesteerd tot dat het midden oktober klaar was. Als ik van te voren had geweten hoeveel werk het wel niet kosten om het interieur zelf te creëren en het apparatuur te plaatsen, had ik waarschijnlijk drie keer nagedacht om alles zelf te doen haha. Maar hoe dan ook ben ik trots op het eind resultaat. Al is het creatieve Artizan pizza team nog druk bezig met de laatste ‘finishing touches’ om een Artizan geheel te creëren.

Waarom Artizan pizza?


Artizan betekend in het Roemeens: authentiek, vakmanschap. En omdat ik jou mijn twist op het authentiek Italiaanse pizza recept wil laten proeven, gecombineerd met mijn favoriete Roemeense vleesspecialiteiten. Spreekt Artizan voor zich. Ook in de uitstraling van de foodtruck is er een combinatie van modern apparatuur en word er gespeeld met industrieel design. Maar is er ook de warmte en knusheid van het Artizan gevoel aanwezig. Denk daarbij aan zwart/witte bistro-setjes, houten elementen, lampenslingers, olijvenboom, Roemeense handwerken en de Artizan kleuren: rood, wit en groen.

Jou het Artizan gevoel laten proeven, is een droom die uitkomt. Misschien niet in dat ene restaurant, maar wel dat restaurant dat naar jou toe komt!

WAT ARTIZAN’S KLANTEN ZEGGEN

Ik als veganistische food-lover vind het geweldig dat er een extra keuze bij is gekomen op de dinsdag-markt in Enschede! Minimaal twee keer per maand kom ik langs voor de Pizza Verde of de Focaccia Chili flakes. Awesome!
JANET KEYS
MUZIEK LIEFHEBBER
Na vele pizza’s te hebben gegeten, zijn dit de lekkerste die ik ooit heb gehad. De Roemeense ingrediënten maken deze pizza’s echt uniek!
KAJ
CHEF KOK
De meest verse en smaakvolle pizza die ik ooit gegeten heb! Wat ik ook super vind en ik nooit eerder heb meegemaakt, is dat het pizzadeeg de volgende dag nog net zo vers is. Pizza Chili flakes met extra olijven is mijn favoriet!
Kimberly russel
Blogger

ARTIZAN PIZZA HUREN?

?